L’ALCALESSA RECULA DAVANT LES PRESSIONS DE PODEROSOS BOTIGUERS CATÒLICS DE L’ÀMBIT POLÍTIC PUJOLISTA-CONVERGENT. Agnés Lladó (ERC) s’ha singularitzat per protestar contra articles de premsa sobre el coronavirus que afectaven centenars de municipis espanyols, però també Figueres, on sembla ser que regirien lleis especials en matèria de dret a la informació. Cap altre alcalde o responsable municipal s’ha queixat, en efecte, per la publicació de dades negativesobjectives relatives a la pandèmia que el perjudiquessin políticament de forma atzarosa. Ella, sí. Potser creu que els periodistes han d’autocensurar-se per a protegir la seva particular cadira. I si després aquesta opacitat maliciosa la paguem milers de ciutadans, no importa: el cul del polític oligàrquic, ja se sap, és sempre més important i valuós que la vida de qualsevol treballador català. Cal recordar, en aquest sentit, que els botiguers figuerencs van rondinar bastant sorollosament per informacions que afectaven llurs negocis i aquí podria amagar-se el motiu electoralista de la sobreactuació «republicana». Ara sabem que l’Ajuntament de Figueres permetrà la celebració de l’Acústica en plena pandèmia. Ens preguntem si aquesta decisió és racional i mesurada o obeeix a criteris més aviat políticsja m’enteneu. Respondrà l’alcaldessa independentista amb la renúncia al càrrec si la seva decisió provoca un rebrot? Resti aquest article com a testimoni del compromís implícit que comporta la seva decisió. 

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/07/17/el-coronavirus-arriba-a-figueres-i-alt-emporda/

L’alcaldessa de Figueres es queixa que s’estigmatitza la ciutat amb el coronavirus

La republicana Agnès Lladó afirma que «les mesures s’han flexibilitzat» i que «és una ciutat segura»

Acn 04.08.2020 | 00:46

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va denunciar ahir un tracte de favor en la comunicació de les dades epidemiològiques que tenen a veure amb Barcelona en comparació amb altres municipis catalans amb especial afectació del coronavirus com el seu. A través de les xarxes socials, Lladó va insistir que les mesures que s’apliquen a la capital catalana i a l’alt-empordanesa són «les mateixes» però que, en un cas, es destaquen les millores i, en l’altre, els aspectes negatius, tot i que a penes hi hagi diferències. En aquest sentit, va criticar «l’estigmatització» que s’està fent de la ciutat i va dir que Figueres «és una ciutat segura». Lladó va mostrar també el seu malestar al president Quim Torra durant la reunió mantinguda ahir entre el Govern i representants de l’Alt Empordà. «N’ha pres nota», va assegurar l’alcaldessa.

La Generalitat va comunicar aquest diumenge les «noves mesures per contenir el brot a Figueres», que són les que ja existien des que es van imposar restriccions el 20 de juliol per l’augment de casos. La situació és igual a la de la capital catalana i també coincideixen tots dos municipis en el fet que, per decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ara poden obrir teatres, cinemes i gimnasos. En aquest sentit, Lladó va dir que estudiaran la possibilitat de reprendre l’agenda cultural i esportiva de la ciutat. Sempre, això sí, garantint la seguretat. «Ens obre la porta, per exemple, a poder reprendre els entrenaments individuals», va remarcar.

Lladó va explicar que en 15 dies la taxa d’incidència de contagi ha passat del 4 a l’1,2 i que durant les properes dues setmanes l’objectiu assolir una situació «òptima». «Les mesures han funcionat, els establiments han fet la feina i Figueres és una ciutat segura», va insistir. El percentatge de PCRs positives també s’ha reduït entre un període i un altre de 21,56 a 15,19 i els casos confirmats per aquest mitjà han baixat de 141 a 101. A més, Lladó va destacar que a hores d’ara no hi ha pressió assistencial a l’hospital comarcal. En aquest sentit, en declaracions a Catalunya Ràdio el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, va explicar que la situació a Figueres ha anat millorant en els últims 15 dies. Carreras va dir que aquesta millora no és de «tot el que voldríem» però que hi ha alguns indicadors que estan millor i que espera que amb la pròrroga de les mesures «més laxes», en els propers dies les restriccions es puguin aixecar. També va dir que la pressió assistencial ara mateix es dona més als CAPs i que els hospitals estan «bastant tranquils».

Reunió amb el Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir després d’una reunió telemàtica amb representants de l’Alt Empordà que les mesures decretades per contenir els brots de coronavirus a Figueres i Vilafant han demostrat donar «bon resultat». Torra va admetre que «és un moment complicat, especialment per als municipis més turístics», però va insistir en què, malauradament, «anirem tenint brots i hem d’aprendre a conviure amb el virus». «No és fàcil, però hem vist que les mesures que hem anat prenent, per exemple a Lleida i al Segrià, estan donant un bon resultat i, quan vagin apareixent brots arreu del país, haurem d’aplicar-les», va insistir. Durant la reunió va subratllar que les dades actualitzades i públiques de la covid-19 municipi per municipi també han d’ajudar a conèixer les tendències i a donar més informació als alcaldes i alcaldesses «per evitar així trobar-nos amb sorpreses».

A la reunió telemàtica també hi van participar el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller d’Interior, Miquel Buch; el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; la secretaria general de Salut, Laura Pelay; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez; el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; l’intendent de la Regió Policial de Girona, Jordi Bascompte, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila.

Font: https://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2020/08/04/lalcaldessa-figueres-queixa-que-sestigmatitza/1055879.html

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/04/24/la-por-i-la-indignacio-aclaparen-el-personal-sanitari-del-hospital-de-figueres/

L’alcaldessa no va fonamentar aquest suposat tracte de favor. Però ha «quedat bé» davant els amoinats botiguers figuerencs que nodreixen part del seu electorat i amenacen de marxar amb el pujolista del Clan del Pinyol que encapçala l’oposició municipal. Aquestes pressions podrien explicar els riscos que Lladó assumeix autoritzant l’Acústica 2020. Esperem que no ens n’haguem de penedir.

Els comerciants de Figueres asseguren que les restriccions per la Covid-19 els aboquen al «desastre»

Defensen que han adoptat totes les mesures de seguretat i critiquen la manca d’informació sobre el rebrot

Acn | Figueres 20.07.2020 | 12:12

Els comerciants de Figueres asseguren que les restriccions per la covid-19 els aboquen al «desastre». El president de Comerç Figueres, Frederic Carbó, ha afirmat que l’anunci de les mesures adoptades després de detectar un increment de casos a la ciutat ja s’ha traduït en cancel·lacions de reserves a allotjaments i un descens considerable de la caixa per a botiguers i restauradors. Els comerciants defensen que estan aplicant totes les mesures de seguretat i lamenten que, per contra, són els que patiran les primeres conseqüències a nivell socioeconòmic. Carbó també ha carregat contra la «incertesa» que, de nou, provoquen les restriccions i el desgavell en la informació sobre el rebrot per part de les administracions.

Font: https://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2020/07/20/comerciants-figueres-asseguren-que-restriccions/1053552.html

¿Per quin motiu suspendre el Sant Jordi i no l’Acústica? ¿Potser per a satisfer els interessos de determinats botiguers convergents? ¿Expliqui’ns quina és la diferència, senyora Lladó? Controlarem les mesures de seguretat de l’Acústica i en seguirem informant. Recordeu pujolistes: CARRER LA MARCA no dorm i us la té ben jurada.

Figueres, la Marca Hispànica, 21 d’agost de 2020.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/03/16/la-alcaldesa-de-figueres-ha-mentido-sobre-medidas-sanitarias-contra-covid-19/

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/08/estigma-figueres-1024x683.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/08/estigma-figueres-150x150.jpgEDITORLocalcatalanismo,convergència,figueres,intra,oligarquíaL'ALCALESSA RECULA DAVANT LES PRESSIONS DE PODEROSOS BOTIGUERS CATÒLICS DE L'ÀMBIT POLÍTIC PUJOLISTA-CONVERGENT. Agnés Lladó (ERC) s'ha singularitzat per protestar contra articles de premsa sobre el coronavirus que afectaven centenars de municipis espanyols, però també Figueres, on sembla ser que regirien lleis especials en matèria de dret a la...Semanario online