AGNÉS LLADÓ TITLLA D’INJÚRIES I CALÚMNIES LA QÜESTIÓ DE SI ES FARÀ POLÍTICAMENT RESPONSABLE D’UN POSSIBLE REBROT PROVOCAT PER L’ACÚSTICA. A dalt, foto de la resposta insultant en un grup figuerenc de Facebook. No veiem tampoc injúria a demanar-li si ha reculat davant les pressions de determinats botiguers figuerencs. Menys encara, una calúmnia. Segons el codi penal, les calúmnies són imputacions de delicte. On les hi ha en el nostre article? Cap ni una. Acusar algú d’injúries i calúmnies sense ni tan sols esmentar les paraules concretes suposadament injurioses i calumnioses, és a dir, sense aportar ni el més minso fonament, equival a incórrer en allò mateix que hom està denunciant.  L’alcaldessa hauria de disculpar-se —no ho farà— perquè ha perdut els papers. Tanmateix, un veritable polític democràtic accepta amb naturalitat la crítica dels mitjans de comunicació independents encara que no li agradi. Al personatge Agnés Lladó, en definitiva, li convindria educar una mica la seva prepotència infantil i si cal, com és el cas, corregir les errades ortogràfiques… i morals.

Molt simpàtica amb tothom quan li va convenir. Ara que ja gaudeix del que volia obtenir, no tolera les crítiques dels ciutadans figuerencs. ¿Serà ERC la nova Convergència? ¿Que no han après els republicans la lliçó de com va acabar aquest partit? Enllacem tot seguit l’article que  ha provocat la reacció agressiva de la senyora Lladó.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/08/21/agnes-llado-autoritza-lacustica-a-figueres-malgrat-la-pandemia/

Un altre article, aquest cop a la premsa no tan independent, elogiava la decisió de l’alcaldessa. I titllava de crítiques destructives a la xarxa tots els dubtes sobre el possible efecte negatiu —¡¡¡en termes sanitaris!!!— de celebrar l’Acústica aquest any:

Manel Rodríguez, opinador del setmanari Empordà.

Acústica 2020

«No podem actuar com fa un any enrere, per això el festival canvia totalment el format»

Manel Rodríguez 17.08.2020 | 18:58

Dimarts 11 d’agost, el dia es desperta amb una molt bona noticia: a Figueres –malgrat tot– podrem gaudir de les Nits de l’Acústica. Me n’alegro moltíssim, la cultura és una de les grans damnificades d’aquesta pandèmia, i la música en viu també. Celebro que els organitzadors de l’Acústica hagin canviat el format del festival per readaptar-se a la nova normalitat. No haurà estat fàcil, i de ben segur que comportarà molts esforços addicionals importants. No tinc cap dubte que l’excel·lent equip del festival vetllarà pel compliment de totes les normes de seguretat que calgui establir. El concepte de #CulturaSegura ha de permetre realitzar activitats musicals, teatrals i actes culturals, sempre amb seguretat i l’adopció de totes les mesures adients als temps actuals.

Les Nits de l’Acústica consistiran en tres dies: 27, 28 i 29 d’agost, amb cinc actuacions musicals cada dia, repartides en tres escenaris: teatre El Jardí, claustre de l’institut Ramón Muntaner i parc de les Aigües. Activitats amb seient reservat, i de pagament, a preus populars, entre 6 i 25 euros l’entrada, i amb aforaments limitats. La venda d’entrades per Internet a www.festivalacustica.cat. A hores d’ara ja hi ha concerts amb totes les entrades venudes.

La polèmica a les xarxes socials, després de l’anunci del festival, no s’ha fet esperar, i els fils a Facebook farcits de comentaris de tot tipus tampoc. Existeix des de fa temps un negativisme creixent al món de les xarxes socials, hi ha gent que sembla estar emprenyada permanentment i trolls que es dediquen a criticar-ho tot, destructivament (les crítiques constructives sempre són ben rebudes). Així, hi havia els defensors del festival i els que atacaven el fet d’haver decidit fer-ho en la situació actual, invocant que les set plagues d’Egipte caurien sobre nosaltres per aquesta decisió. La meva opinió personal és que la vida ha de continuar, amb precaució, seguretat i seny. Clar que no podem actuar com fa un any enrere, per això el festival canvia totalment el format. Clar que s’han d’adoptar totes les precaucions i consells de seguretat que donen les autoritats. I també clar que hem de poder gaudir de la cultura a casa nostra, tal com es pot gaudir d’altres festivals per tot Catalunya.

Per a Figueres, l’Acústica s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats de l’any. Per tant, els figuerencs i figuerenques hem d’estar molt contents que aquest 2020 –malgrat tot– també el puguem celebrar. Enhorabona a l’equip de l’Acústica per reconvertir el festival complint totes les mesures que cal en aquests temps de pandèmia.

Ens veiem a l’Acústica 2020!

Font: https://www.emporda.info/opinio/2020/08/18/acustica/472780.html

Com es pot observar, no hi ha cap argumentació racional, només una desqualificació a títol personal —fal·làcia ad hominem— contra tothom qui qüestioni la decisió de l’Ajuntament de Figueres. Els crítics seríem tots persones negatives, destructives i en el text es ridiculitzen llurs arguments tot reduint-los a grolleres caricatures:

(…) invocant que les set plagues d’Egipte caurien sobre nosaltres per aquesta decisió (…). 

En canvi, l’autor, un típic opinador al servei del poder, no aprofita el seu article com caldria, menysté a milers de figuerencs, fuig d’estudi i es mostra incapaç de respondre si més no a les qüestions més bàsiques de la polèmica, a saber: 

1/ ¿Per quin motiu l’Acústica sí i el Sant Jordi o la Mostra del Vi no?

2/ ¿Ha influït en la decisió de l’alcaldessa la protesta dels botiguers figuerencs i, per tant, els interessos econòmics d’aquest sector de la població? 

3/ ¿Ha pensat Agnés Lladó sols en els figuerencs —com seria el seu deure— o més aviat en el suport que l’esmentat poder fàctic local pot prestar-li a les properes eleccions municipals?

4/ ¿Assumirà Agnés Lladó la seva responsabilitat política, tot dimitint del càrrec, si la decisió de celebrar l’Acústica provoca un rebrot?

Els laments de Frederic Carbó, president de l’associació de comerciants de Figueres, són literalment els mateixos que els de l’alcaldessa. ¡¡¡Quina casualitat!!! Bones preguntes, doncs. En poden plantejar-se moltes més, però aquestes semblen, si més no, de força sentit comú i no creiem que comentar-les signifiqui ser una persona negativista i destructiva que «protesta per tot» o un desequilibrat —com suggereix la ploma a sou de torn— que profetitza les set plagues d’Egipte si es celebra l’Acústica. D’altra banda, aitals acusacions gratuites i indiscriminades de Manel Rodríguez als figuerencs desafectes, ¿no serien un xic injurioses? 

Figueres, la Marca Hispànica, 26 d’agost de 2020.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2019/07/27/agnes-llado-ens-vol-donar-gat-per-lleure/

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/08/insults-alcaldessa-1024x768.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/08/insults-alcaldessa-150x150.jpgEDITORLocalcatalanismo,convergència,figueres,oligarquíaAGNÉS LLADÓ TITLLA D'INJÚRIES I CALÚMNIES LA QÜESTIÓ DE SI ES FARÀ POLÍTICAMENT RESPONSABLE D'UN POSSIBLE REBROT PROVOCAT PER L'ACÚSTICA. A dalt, foto de la resposta insultant en un grup figuerenc de Facebook. No veiem tampoc injúria a demanar-li si ha reculat davant les pressions de determinats botiguers figuerencs....Semanario online