QUE NO T’ENGANYIN PERQUÈ EL VIRUS ÉS REAL. No facis cas dels grups d’ultradreta sionista (pro-Israel) que neguen l’existència del Covid-19. Figueres i l’Alt Empordà havien estat poc afectats per la pandèmia, però ara la propaganda d’extrema dreta i l’imprudència d’algunes persones durant la verbena de Sant Joan ens pot costar molt cara. Preguem a tots els figuerencs i empordanesos que apliquin de forma rigorosa les mesures de seguretat, mascareta i distanciament establertes per les autoritats. Encara som a temps d’aturar el brot. Col·labora en la lluita contra aquest genocidi

Bolsonaro, en un encuentro con el Conselho de Ministros Evangélicos el pasado 5 de junio.

Font: https://guiaderoses.net/alt-emporda/figueres/augment-de-casos-positius-per-covid-19-a-lalt-emporda/

En els darrers dies l’augment de casos positius és significatiu a més de 20 comarques del territori Català

L’Alt Empordà és una d’elles amb un augment de casos segons informa l’Àrea sanitària de Girona. Amb un total de 7.505 casos positius acumulats des de l’inici de la pandèmia al mes de març la comarca Alt Empordanesa es posiciona en cinquè lloc d’incidència.

A hores d’ara es coneixen 3 focus actius localitzats a la ciutat de Figueres i als municipis de Peralada i Vilafant.

Des del govern Català, la seva portaveu, Meritxell Budó va reconèixer ahir durant la seva compareixença a Sant Gregori que els hi preocupa l’evolució de la pandèmia a la comarca de l’Alt Empordà que registra un total de 65 nous casos i 7 noves hospitalitzacions.

D’altra banda l’Hospital de Figueres ja va anunciar el passat 13 de juliol que tornava a restringir les visites d’acompanyants als pacients ingressats no-covid i va establir una nova franja horària de 13 h a 15 h i de 18 h a 20 h que es va començar a aplicar el passat dimecres 15 de juliol. A data d’avui l’Hospital ha registrat 33 casos positius dels quals 4 es troben ingressats i una persona ja ha rebut l’alta hospitalària, del total de casos quatre sons personal sanitari.

Valoració de la pandèmia de l’Alcaldessa de Figueres Agnès Lladó

Fa escassos minuts ha acabat la roda de premsa presidida per l’Alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que ha afirmat que “estan preocupats” per l’evolució d’aquesta segona onada a la ciutat.

També ha explicat que l’àrea de salut de Figueres de la qual depenen els municipis de Vila-sacra, Riumors, Fortià i el Far, acumula a hores d’ara una seixantena de casos positius i afirma que el consistori Figuerenc pedra les mesures necessaris que calguin per evitar la no evolució de la pandèmia,

Lladó ha apel·lat a la ciutadania i en especial als joves en els quals s’ha detectat també un augment de casos, perquè cadascú es faci responsable i autoexigent amb la situació.

Increment de les mesures

Lladó també ha explicat que s’incrementaran a la ciutat les mesures de prevenció per tal d’evitar més contagis “no ens podem permetre que la pandèmia ens obligui a tancar comerços, a tancar restaurants i altres serveis” ha afirmat Lladó.

Dins d’aquestes noves mesures, l’Alcaldessa ha anunciat que queda suspesa la festivitat de Sant Jordi que estava prevista per la setmana que bé i es reforçaran les mesures de seguretat i els controls d’accessos a les activitats culturals. També es potenciaran les campanyes de conscienciació a la ciutadania, s’incrementarà la presència policial als carrers per tal d’evitar les concentracions de gent i per multar i sancionar a aquelles persones que no respectin l’ús obligatori de la mascareta.

Pel que fa als mercats setmanes de fruita i verdura, l’Ajuntament està estudiant aplicar noves mesures.

Altres mesures anunciades avui fan referència al tancament de parcs públics i parcs infantils a partir de demà dissabte, un control estricte dels locals d’oci nocturn, reducció de l’aforament en els autobusos municipals, tancament de les fonts municipals, augment del control en terrasses de restaurants per garantir la distància de seguretat i l’ús de la mascareta.

Font: https://www.emporda.info/comarca/2020/07/17/figueres-torna-tancar-parcs-infantils/470369.html

Figueres torna a tancar parcs infantils i parcs públics per evitar aglomeracions

Les multes per no dur mascareta s’endureixen i, fins i tot, s’imposen sancions a clients de terrasses que no la portin ben posada

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, afirma que l’increment de casos de persones amb Covid-19 a l’Hospital de Figueres des de l’1 de juliol «no és alarmant però sí preocupant». La situació ha portat l’Ajuntament a reforçar les mesures de seguretat a escala col·lectiva i també particular. L’objectiu: revertir la xifra de persones amb la malaltia, que d’uns dies ençà ha anat en augment. Agnès Lladó ha informat que el nombre de persones amb Covid-19 a l’Àrea Bàsica de Salut de Figueres és de 65, tenint en compte que als centres d’atenció primària també es fan proves PCR. Pel que fa a la Fundació Salut Empordà, des de l’1 de juliol, s’han registrat 33 casos positius de coronavirus, hi ha quatre persones ingressades a causa d’aquesta malaltia a l’Hospital de Figueres i s’ha donat una alta.

Quant a les mesures a imposar, per començar, des d’aquest dissabte mateix, els parcs infantils i els parcs públics tornen a quedar precitants perquè, segons l’alcaldessa, són espais on s’hi concentren moltes persones de cop. Així mateix, s’endureixen les multes a totes aquelles persones que no portin la mascareta posada. «No ens tremolarà la mà», ha decretat l’alcaldessa, advertint que tothom ha rebut la informació necessària, per diferents vies, per entendre com d’imporant és aquesta mesura.

Agnès Lladó, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyada pel gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer, ha volgut llançar un missatge d’alerta, principalment, a la població adolescent i als seus pares, apel·lant a la responsabilitat. «Els joves poden ser asimptomàtics, però alhora, sense saber-ho, són grans transmissors de la malaltia no només als seus familiars sinó també a les persones de l’entorn», ha indicat l’alcaldessa, la qual afirma que els joves han de ser conscients de la problemàtica i fer cas de les mesures de distanciament social i d’ús obligatori de la mascareta, així com els seus pares han de sensibilitzar-los perquè no es relaxin. «La població ha d’entendre que el virus ha vingut per quedar-se, i no podem permetre que la pandèmia ens obligui novament a tancar els comerços i els restaurants», ha manifestat l’alcaldessa.

Per evitar la propagació del coronavirus, l’Ajuntament ha fixat una bateria de mesures, que ha enumerat Agnès Lladó en la roda de premsa:

  • Se suspèn la festa del llibre prevista per al 23 de juliol a Figueres
  • Es reforcen la seguretat i el control d’accés, d’aforament i de temperatura en els actes culturals
  • Es potencia la presència policial a la via pública, multant i sancionant les persones que no porten mascareta, fins i tot en les terrasses dels bars, on també és obligatori dur-la
  • S’estudia fer canvis als mercats per evitar aglomeracions
  • Es deplega un grup de treballadors de la plantilla municipal, posant-los al servei de l’Àrea Bàsica de Salut, per ajudar a fer rastreig per possibles casos de Covid a la ciutat
  • Es tanquen els parcs infantils i els parcs públics de Figueres a partir d’aquest dissabte, 18 de juliol
  • Es fan controls més estrictes als locals d’oci nocturn
  • S’apliquen restriccions d’aforament als autobusos urbans de Figueres
  • Es tanquen les fonts públiques
  • S’incrementa la desinfecció als espais públics

«Poden semblar mesures restrictives, però són necessàries perquè l’emergència sanitària no vagi a més», ha anotat Agnès Lladó.

Martí Masferrer, per la seva banda, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat ja que «actualment hi ha poca pressió sanitària. Atenem amb normalitat». També ha dit que, de les quatre persones ingressades, dues estaven de pas a Figueres quan es van trobar malament, i una d’elles és un camioner que procedia de Lleida.

Font: https://www.lavanguardia.com/vida/20200715/482323193886/crecen-brotes-covid-badalona-cornella-figueres-girona-manresa.html

Crecen brotes de Covid en Badalona, Cornellà, Figueres, Girona y Manresa

La mayoría de las comarcas de Catalunya ha registrado en los últimos días un aumento de nuevos casos de Covid. Además de la epidemia del Segrià y de los numerosos brotes de Barcelona y de l’Hospitalet, se ha registrado un incremento notable de diagnósticos en tres municipios del área metropolitana de Barcelona (Badalona, Santa Coloma y Cornellà), así como en Girona, en Figueres, en Manresa y en Balaguer –en esta última localidad, por extensión del brote del Segrià–.

Los nuevos brotes están todos en condiciones de ser controlados con la estrategia clásica de detección precoz de casos y rastreo de contactos si se realiza correctamente. Si no se realiza correctamente y falla la contención, cualquiera de los brotes tiene el potencial para derivar en una transmisión comunitaria del coronavirus en la que ya no sería posible identificar las cadenas de contagio. Esto obligaría a adoptar medidas más restrictivas para la población, como está ocurriendo en Lleida.Son 12 los municipios que han tenido por lo menos 25 nuevos casos diagnosticados por PCR en la última semana, el doble que los seis de la semana anterior. Mientras la semana pasada los seis se concentraban en dos comarcas (cuatro en el Segrià y dos en el Barcelonès), ahora los municipios con más de 25 casos semanales se reparten por seis comarcas. También se ven afectadas La Noguera, el Baix Llobregat, el Alt Empordà y el Bages.

Puigdemont va introduir el virus a Catalunya. Els seus amos són els mateixos que els de Trump, Bolsonaro, Boris Johnson i Abascal.

Preocupan especialmente, por la alta densidad y la gran movilidad de su población, los municipios del área metropolitana. En el norte, Badalona es ahora el octavo municipio más afectado de Catalunya después de que el número de casos semanales haya saltado de 15 a 34 en siete días. Al final de la desescalada, a mediados de junio, la cifra se había reducido a seis.

En la vecina Santa Coloma , los casos se han disparado de 2 a 21 en la última semana, según información publicada en el portal de Datos Abiertos de Catalunya y procesada con un programa creado por el analista de datos Gerard Giménez Adsuar, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

En el sur del área metropolitana, el aumento más significativo –al margen de l’Hospitalet– se registra en Cornellà , que ha pasado en una semana de 9 a 27 nuevos casos.

“Si comparamos los últimos siete días con la semana anterior, hay un incremento de casos generalizado en toda Catalunya excepto en la Catalunya Central, que se mantiene a nivel constante”, valora Clara Prats, investigadora del grupo de Biología Computacional de la UPC que analiza día a día la evolución de la epidemia. “Las regiones sanitarias más comprometidas en este momento, aparte de Lleida, son la metropolitana sur y Barcelona ciudad”.

Al margen de Lleida y del área de Barcelona, el incremento más notable se ha registrado en Figueres . Después de haber tenido algunas semanas con cero casos, registró tres hace dos semanas y subió a 39 la semana pasada.

También Girona , que había reducido la transmisión del virus a un nivel residual, ha registrado un repunte. Ha subido de 2 a 18 nuevos casos diagnosticados por PCR en una semana.

En Manresa, donde la circulación del virus no había llegado a niveles tan bajos como en Girona, se ha registrado también un incremento, con 29 casos en la última semana frente a los 24 de la semana anterior. Esta cifra sitúa a Manresa como el décimo municipio con más nuevos casos de Catalunya en este momento.

Más grave es la situación en Balaguer , en la comarca de la Noguera, vecina del Segrià, donde los nuevos casos se han multiplicado por más de diez en la última semana. Ha pasado de 6 a 62 casos semanales, lo que supone una incidencia acumulada de 368 casos por 100.000 habitantes. La cifra multiplica por más de siete el límite a partir del cual se considera que son necesarias medidas restrictivas para los ciudadanos, que es de 50 casos semanales por 100.000 habitantes.

Como nota positiva, la comarca de la Segarra se ha situado por primera vez por debajo de este límite desde que se declaró un brote de Covid entre trabajadores de la empresa BonÀrea, en la localidad de Guissona.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/05/05/un-editorial-de-el-pais-retrata-al-criminal-neoconservador-sionista-boris-johnson/

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/04/hospital-figueres4.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/04/hospital-figueres4-150x147.jpgEDITORLocalcoronavirus,crímenes del liberalismo,extrema derecha,figueres,genocidios anglo-americanos,imperialismo,judeo-cristianismo,oligarquía,posverdad,sionismoQUE NO T'ENGANYIN PERQUÈ EL VIRUS ÉS REAL. No facis cas dels grups d'ultradreta sionista (pro-Israel) que neguen l'existència del Covid-19. Figueres i l'Alt Empordà havien estat poc afectats per la pandèmia, però ara la propaganda d'extrema dreta i l'imprudència d'algunes persones durant la verbena de Sant Joan ens...Semanario online