FIGUERES JA PODRÀ OBRIR TERRASSES DE BARS I RESTAURANTS. Amb pocs casos de Covid-19 —a diferència de Girona, Olot i Salt— Figueres podrà finalment donar vida a la ciutat de Salvador Dalí. Les justificades protestes dels botiguers per la trigança inesperada s’han de transformar ara en prudència per a evitar el rebrot.  Ara, en efecte, el futur del nostre municipi dependrà de la responsabilitat amb què els ciutadans figuerencs respectin les mesures sanitàries establertes pel govern espanyol. Reproduïm íntegre l’article amb les indicacions i advertències del setmanari Empordà. 

L’Empordà i la resta de Girona entren en la fase 1 decretada pel Govern espanyol

La Regió Sanitària de la demarcació entre en la nova fase de desescalada

EMPORDA.INFO 15.05.2020 | 19:25

El desconfinament s’ha de fer amb la prevenció necessària. BASILI GIRONÈS

El Ministeri de Sanitat ha confirmat en roda de premsa que Girona passa a partir de dilluns, a la fase 1 de la desescalada de la crisi del coronavirus.

Barcelona, àrea metropolitana i Baix Montseny continuaran en fase 0 però amb cert relaxament de mesures i Lleida, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf avançaran a la 1 a partir de dilluns que ve. Aquestes àrees se sumen a les autoritzades la setmana passada pel Ministeri: el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran.

El Ministeri ha anunciat un relaxament a la fase 0 que afectarà l’àmbit metropolità i el Baix Montseny. Entre elles, es podran botigues sense cita prèvia, flexibilitzar la celebració de vetlles, obrir biblioteques per a servei de préstec, museus i centres de culte amb un terç de l’aforament.

En canvi, no es podran obrir terrasses de bars ni restaurants ni fer reunions socials o familiars de fins a 10 persones, com preveu la fase 1.

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat Lleida, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i el Garraf passin a la fase 1 però Barcelona, àrea metropolitana i Baix Montseny es quedaran a la fase 0, que relaxarà les mesures per permetre fer certes activitats fins ara no permeses.

El relaxament de la fase 0

Entre elles, que es puguin obrir botigues sense cita prèvia, la celebració de vetlles amb fins a deu persones, obrir biblioteques per a servei de préstec, museus i centres de culte amb un terç de l’aforament. També es podran començar a reactivar els serveis socials i fer tasques de desinfecció de centres educatius així com la reobertura d’instal·lacions científico-tècniques. A més, es podran obrir els centres d’alt rendiment esportiu amb mesures.

Sense terrasses ni segones residències

En canvi, no es podran obrir terrasses de bars ni restaurants ni fer reunions de fins a 10 persones, com preveu la fase 1. Tampoc es planteja la reobertura de gimnasos, ni es permetrà la mobilitat entre municipis sense motiu justificat. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que continuen en fase 0.

Canvis també a la fase 1

El ministre també ha anunciat canvis en la fase 1. En aquest sentit, ha explicat que s’hi incorpora el permís de pesca i caça i que la limitació d’obertura en establiments de fins a 400 metres quadrats continuarà vigent però es permetrà que els de major extensió puguin «delimitar espais» d’aquesta superfície màxima per poder obrir amb una limitació del 30% de l’aforament.

Com ja estava previst, en aquesta fase es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes.

A més, es podrà viatjar a segones residències sempre que es troben a la mateixa àrea autoritzada i es mantenen les franges horaris als municipis grans.

Està previst que aquest dissabte el Ministeri de Sanitat publiqui una ordre amb els canvis anunciats.

Les cinc zones que avançaran dilluns de fase se sumen a les tres àrees que la setmana passada es van autoritzar: el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran.

Demanem a tots els figuerencs que compleixin de forma estricta aquestes indicacions. Ens hi juguem molt.

Figueres, la Marca Hispànica, 16 de maig de 2020.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/04/17/la-generalitat-de-puigdemont-ordena-leutanasia-dels-avis-malalts-majors-80-anys/

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/05/fase-1-bb-2-1024x568.pnghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/05/fase-1-bb-2-150x150.pngEDITORLocalcoronavirus,figueresFIGUERES JA PODRÀ OBRIR TERRASSES DE BARS I RESTAURANTS. Amb pocs casos de Covid-19 ---a diferència de Girona, Olot i Salt--- Figueres podrà finalment donar vida a la ciutat de Salvador Dalí. Les justificades protestes dels botiguers per la trigança inesperada s'han de transformar ara en prudència per a evitar...Semanario online