ELS PROFESSIONALS DESCONEIXEN SI PATEIXEN EL VIRUS PERQUÈ NO ELS HI FAN CAP PROVA. Fonts dels treballadors que prefereixen romandre a l’anonimat informen que a l’Hospital de Figueres i al Bernat Metge és ple a vessar de virus Covid-19 però no els hi volen practicar els tests corresponents, potser, afegim nosaltres, per haver d’enviar part del personal a casa seva i estalviar-se de contractar substituts.

Els professionals assimptomàtics ignoren si estan infectats. Segons el Diari de Girona el 13 d’abril ja eren 14 les víctimes del coronavirus a l’Hospital de Figueres amb 45 persones ingressades i 62 professionals infectats:

L’Hospital de Figueres registra dues noves morts i l’hospital d’Olot una. La Fundació Salut Empordà ha confirmat aquest dilluns la mort de dos pacients més per coronavirus i s’eleva fins a 14 el total de defuncions registrades per l’ens. Avui també s’han detectat sis nous positius, que sumen fins a 235 els contagis confirmats. En aquests moments 49 són professionals, 3 més que ahir, i s’han donat 4 altes hospitalàries. En total, se n’han fet 77. A l’hospital de Figueres, hi ha 28 pacients ingressats per covid-19, dos dels quals estan greus amb ventilació, segons publica el Setmanari Empordà, i hi ha 13 persones més en tractament al centre sociosanitari Bernat Jauma i 6 més a la Clínica Santa Creu. Aquesta passada nit s’ha derivat un malalt crític intubat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. La Fundació Salut Empordà disposa de 95 llits lliures.

Tretze professionals s’haurien reincorporat a la feina després de patir el coronavirus. El 17 d’abril el mateix diari informava sobre dos nous morts, amb la qual cosa la xifra de víctimes s’elevava a 17.

Els centres de la Fundació Salut Empordà ja sumen 17 defuncions per coronavirus, mentre als de la Garrotxa s’eleven a 30. (…). No hi ha hagut més contagis entre personal sanitari i per tant, es manté la xifra de 93 casos, però més de la meitat (52) ja s’han reincorporat a la feina.

La pregunta és, ¿com saben que no hi ha hagut més contagis entre el personal sanitari si no testen tothom? Estem davant d’una greu mostra més de desinformació perpetrada per les autoritats sanitàries de la Generalitat, la qual no és el primer cop que ens enganya.  En efecte, potser per causa de l’altíssima incidència del virus entre els sanitaris, només es practiquen proves als professionals que presenten símptomes, però no als assimptomàtics.

Tot i treballar protegits amb guants i mascaretes que els hi cobreixen la boca, el nas i els ulls, aquesta inacceptable omissió de les proves genera molta malfiança, indignació i por entre els afectats, que temen contagiar llurs familiars. Ignorem ara mateix si a l’Hospital Trueta fan el mateix que a Figueres, però podria tractar-se d’una pràctica generalitzada arreu de Catalunya. És una vergonya que els polítics independentistes no tinguin diners per a pagar les nòmines dels substituts als hospitals en plena pandèmia, però sí en tinguin —i és sols una metàfora— per estar-se a Waterloo menjant musclos. Alguns sanitaris manifesten, d’altra banda, que no ingressarien a l’Hospital de Figueres un ésser estimat de determinada edat perquè el lloc, diuen, és «ple de virus», i prefereixen que aquestes persones romanguin al seu domicili particular. La pràctica de proves del Covid-19 entre el personal sanitari hauria de ser obligada i general.

Figueres, la Marca Hispànica, 25 d’abril de 2020.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/03/16/la-alcaldesa-de-figueres-ha-mentido-sobre-medidas-sanitarias-contra-covid-19/

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/04/alba-verges2-1024x576.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/04/alba-verges2-150x150.jpgEDITORLocalcoronavirus,fake news,figueresELS PROFESSIONALS DESCONEIXEN SI PATEIXEN EL VIRUS PERQUÈ NO ELS HI FAN CAP PROVA. Fonts dels treballadors que prefereixen romandre a l'anonimat informen que a l'Hospital de Figueres i al Bernat Metge és ple a vessar de virus Covid-19 però no els hi volen practicar els tests corresponents, potser,...Semanario online