HERIBERT BARRERA ELOGIA ELS SOLDATS ALEMANYS QUE LLUITAVEN PEL TERCER REICH: «Presentar els alemanys que ocupaven França com uns monstres és faltar a la veritat.» SORPRENENTS PARAULES DEL DIRIGENT HISTÒRIC D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA EN EL LLIBRE QUÈ PENSA HERIBERT BARRERA:

Enric Vila: Com es van comportar els alemanys quan van arribar a la França de Vichy? Fontserè, que era a París, diu que allà eren la mar d’educats.

Heribert Barrera: En això té raó. Presentar els alemanys que ocupaven França com uns monstres és faltar a la veritat. Es van comportar com qualsevol exèrcit d’ocupació i jo diria que millor que d’altres, perquè si alguna cosa eren és molt disciplinats.

Enric Vila: Creu que als alemanys se’ls ha pintat més dolents del que eren?

Heribert Barrera: És un fet que qui guanya les guerres fa la història. Ara el senyor Jospin s’ha permès el luxe d’anar al Líban i dir que els de Hezbol·là són terroristes. Amb el criteri que ell aplica, tots els que van estar a la Resistència Francesa eren uns terroristes. Perquè ja em dirà quina diferència hi ha entre resistir a l’ocupant alemany o resistir a l’ocupant israelià.

Font: Enric Vila: Què pensa Heribert Barrera?, Barcelona, Proa, 2001, p. 38.

També tenia raó en aquesta part del llibre que va passar totalment desapercebuda?

Figueres, la Marca Hispànica, 11 de gener de 2020.

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/01/barrera-tenia-rao-1024x768.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/01/barrera-tenia-rao-150x150.jpgREDACCIÓ CARRER LA MARCACulturaFascismoHistoriacatalanismo,memoria históricaHERIBERT BARRERA ELOGIA ELS SOLDATS ALEMANYS QUE LLUITAVEN PEL TERCER REICH: 'Presentar els alemanys que ocupaven França com uns monstres és faltar a la veritat.' SORPRENENTS PARAULES DEL DIRIGENT HISTÒRIC D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA EN EL LLIBRE QUÈ PENSA HERIBERT BARRERA: Enric Vila: Com es van comportar els alemanys quan...Semanario online