LA ALCALDESA INDEPENDENTISTA AGNÉS LLADÓ CUENTA CON LA DESVERGONZADA COMPLICIDAD DE LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN LOCALES. Dos semanas después de permitir —pese a las recomendaciones del mismísimo Quim Torra—, la celebración de la Acústica 2020, la tasa de transmisión del virus pasó de 0,67 a 3,05, la más alta de Cataluña en ese momento. El sábado 19 de septiembre, el riesgo de rebrote era 247,68 puntos, es decir, muy alto. Pero el Ayuntamiento de Figueres no sólo no informó sobre estos datos, sino que mintió conscientemente publicando notas oficiales tranquilizadoras. Turistas, visitantes y los propios vecinos de la ciudad son así las víctimas de una política enderezada a amparar, cueste lo que cueste, los intereses económicos de la oligarquía comercial local. Nuestras fuentes de información oficiales sobre la pandemia proceden de la Generalitat y pueden ser cotejadas en las webs de la Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries y TV3. En la última semana, se han reportado en Figueres una treintena de positivos y doscientos sospechosos de haber contraido la Covid-19. El brutal rebrote de Girona y Salt también podría ser una consecuencia de la Acústica 2020. En efecto, como en años anteriores, al evento tuvieron la oportunidad de acudir miles de jóvenes de toda la comarca —incluida la capital provincial— para escuchar la música fuera de los espacios controlados, donde cabe percibirla perfectamente sin necesidad de pagar entrada. Agnés Lladó fue avisada de que esto podía suceder, pero prefirió ignorar los riesgos. 

LA DESASTROSA GESTIÓ INDEPENDENTISTA DEL COVID-19

EL NEGOCIO PARECE MÁS IMPORTANTE QUE LA VIDA DE LAS PERSONAS

El 6 de septiembre, apenas una semana depsués de clausurarse la Acústica 2020, el Ayuntamiento de Figueres publicaba un tweet intentando demostrar que los temores respecto a la celebración del festival habían sido infundados.

El semanario Empordà publicaba ese mismo día la noticia basándose en datos del propio Ayuntamiento o a la recíproca (en perfecta complicidad):

Figueres i Vilafant, entres les cinc ciutats amb menys risc de rebrot per la Covid-19

Els respectius ajuntaments celebren la reversió de la situació sense «abaixar la guàrdia»

EMPORDA.INFO 06.09.2020 | 13:04

Després d’uns mesos de juliol i agost molt durs i complicats, Figueres i Vilafant han aconseguit revertir la seva preocupant situació respecte del coronavirus i s’han situat entre les cinc ciutats de Catalunya amb menys risc de rebrot, segons ha confirmat l’Ajuntament figuerenc a través de les xarxes socials. En aquest llistat d’evolució positiva de la pandèmia, el primer lloc l’ocupa Amposta amb un 31,35 de risc de rebrot i un RT de 0,66. Vilafant ocupa el segon lloc amb 45,52 i 0,86, mentre que Figueres és en cinquena posició amb 67,87 i 0,71 d’Rt, a partir de les dades recollides entre el 27 d’agost i el 2 de setembre. Entremig hi ha Palafrugell (46,62 amb 0,64 d’Rt) i Lloret de Mar (67,41 i 0,48).

Els dos ajuntaments de Figueres i Vilafant demanen «no abaixar la guàrdia» i mantenir totes les mesures preventives necessàries per a continuar rebaixant la incidència de la pandèmia. Durant el període esmentat, a Vilafant es van confirmar dos casos de Covid-19 confirmats per PCR i a Figueres quinze.

Fuente: https://www.emporda.info/comarca/2020/09/06/figueres-vilafant-entres-cinc-ciutats/474280.html

Ahora bien, como todos sabemos, el virus tarda dos semanas en incubarse y las consecuencias sanitarias de la Acústica 2020 (28, 29 y 30 de agosto) sólo podrían evaluarse a partir de los días 14/15 de septiembre.

LAS ESCANDALOSAS MENTIRAS DEL 19 DE SEPTIEMBRE

Así las cosas, cuando los datos empeoraron justamente el 15 de septiembre —es decir, consumado ya el período de incubación— no se dio publicidad a la noticia, antes al contrario, el Ayuntamiento emitió un tweet el 17 de septiembre sosteniendo engañosamente que la situación continuaba estable respecto de las informaciones anteriores en las que se había anunciado a bombo y platillo el éxito epidemiológico de la alcaldesa. Pero lo cierto es que Figueres era el municipio que ostentaba la tasa de transmisión más alta de Cataluña. El riesgo de rebrote provocado por la Acústica 2020 empezaba a manifestarse en Figueres, Girona, Salt, Bàscara y otros municipios del Alt Empordà. Sin embargo, Agnés Lladó iba a continuar mintiendo con el más absoluto descaro. El 19 de septiembre, «informaba» (¿?) el Ayuntamiento en otro tweet que la situación epidemiológica continuaba estable con tendencia a la mejoría, a despecho de que ese mismo día TV3 había publicado datos que alertaban sobre un riesgo de rebrote de 247,68 puntos, o sea, muy alto, para ciudad de Figueres. Compárese el tweet del Ayuntamiento, por un lado,

Tweet del Ayuntamiento de 19 de septiembre manipulando los datos para encubrir el riesgo muy alto de contagio.

con los datos emitidos en TV3 el 20 de septiembre, por otro. En dicha información, basada en fuentes oficiales de la Generalitat, se señalan también los datos epidemiológicos del día anterior:

El 19 de septiembre, el índice de riesgo de rebrote en Figueres era muy alto [247,68] según las fuentes de la Generalitat. Agnés Lladó mintió. 
Como indica la página, en la ponderación de riesgos de rebrote se considera riesgo muy alto cuando el índice supera los 200 puntos. Por tanto, es evidente que la alcaldesa no sólo oculta información a sus vecinos, sino que miente conscientemente sobre indicadores epidemiológicos que conoce pero aparecen desfigurados en los sitios municipales oficiales de transparencia. Agnés Lladó engaña a los figuerenses. 

LA COMPLICIDAD DE LA PRENSA LOCAL

En el fraude informativo de la alcaldesa han colaborado medios de comunicación subvencionados por el Ayuntamiento. Para ello se han valido de algunos trucos periodísticos, como publicar los datos inquietantes al final de los artículos y bajo titulares de carácter general. Es el caso de lo sucedido el 15 de septiembre. Ese día, como ya hemos dicho, se cumplía el período de incubación (dos semanas) de los contagios acaecidos en la Acústica 2020. El semanario Empordà es un medio de comunicación comarcal del Alt Empordà; y Figueres, como sabemos, la capital de la comarca. Figueres tiene, por tanto, prioridad informativa en ese medio tanto para las mejoras cuanto para los empeoramientos de la pandemia. Sin embargo, a fin de ahorrarse un titular que daba la razón a CARRER LA MARCA en sus críticas a la celebración del festival musical y que hubiera sido más o menos así: CATORCE DÍAS DESPUÉS DE LA ACÚSTICA, FIGUERES ES EL MUNICIPIO CON LA TASA DE TRANSMISIÓN MÁS ALTA DE TODA CATALUÑA, se publicó el dato incriminatorio, sí, pero al final de un artículo con el siguiente titular:

Baixa lleugerament el risc de rebrot i de contagi de coronavirus a Catalunya

A la Regió Sanitària de Girona, la capital empitjora i Salt millora

ACN 15.09.2020 | 11:46

Catalunya ha sumat 1.266 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, elevant la xifra total als 124.120, segons l’últim balanç del Departament de Salut. Són 890 positius més que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 147.562 (1.328 més en les últimes hores). Des de l’inici de la pandèmia, han mort 13.173 persones per coronavirus a Catalunya, 14 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals baixen en 18 persones i són ara 792. D’aquests, 130 estan a l’UCI, 12 menys que fa 24 hores. El risc de rebrot baixa sis punts i és de 157,03, mentre que la velocitat de propagació baixa lleugerament de 0,97 a 0,95.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot segueix per sota dels 200 i baixa sis punts respecte a fa 24 hores. Entre els dies 22 i 28 d’agost, aquest indicador estava en 211,12 (per sobre de 100, el risc de rebrot es considera alt). Durant la setmana del 29 d’agost al 4 de setembre va baixar a 185,29 i ara (setmana del 5 a l’11 de setembre), se situa en 157,03, sis punts menys que fa 24 hores (163,51).

Pel que fa a la taxa de reproducció del virus (Rt), segueix per sota d’1, però encara molt a prop, en el 0,95. Això vol dir que, de mitjana, una persona infectada transmet el virus a menys d’una persona (dada clau per frenar la propagació de la covid-19). Entre els dies 22 i 28 d’agost, l’Rt a Catalunya era d’1,1, mentre que durant la setmana del 29 d’agost al 4 de setembre va ser de 0,98.

Regió de Girona: la ciutat de Girona empitjora i la de Salt millora

A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR acumulats són 9.885 (248 més), i pugen a 12.207 si es tenen en compte totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 843 persones al territori (dues més que les informades fa 24 hores). El risc de rebrot puja 6 punts en 24 hores i està en 194,77, mentre que la setmana del 29 d’agost va ser de 154,86. L’Rt segueix per sobre de l’1 i és d’1,22, i la taxa de confirmats per PCR del 5 a l’11 de setembre és de 85,93 per cada 100.000 habitants. Hi ha 75 pacients ingressats (quatre menys en comparació amb l’últim balanç), 17 dels quals a l’UCI (igual).

A la ciutat de Girona, el risc de rebrot puja uns 123 punts en 24 hores i ara és de 507,62, per sobre del de la setmana del 29 d’agost, que va ser de 274,38. La velocitat de propagació del virus segueix a l’alça i està en 1,57, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 200,61 per cada 100.000 habitants. La capital del Gironès suma 1.714 casos confirmats per PCR (102 més en comparació amb l’última actualització) i 2.324 si es tenen en compte totes les proves. El nombre de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 145, amb vuit persones ingressades per coronavirus (+1), tres de les quals a l’UCI (igual).

A la ciutat de Salt, on el 3 de setembre va començar un cribratge, el risc de rebrot baixa més de 150 punts i se situa en 625,91. L’Rt disminueix per sota d’1 i està en 0,99. Des de l’inici de la pandèmia, s’han confirmat per PCR 736 casos (22 més respecte a l’últim balanç) i 816 amb totes les proves. El nombre de defuncions és de 21 (cap en les darreres hores) i la xifra de pacients ingressats és de 10 (-2), un a l’UCI. Tant a Girona com a Salt s’han imposat noves restriccions en les últimes hores.

Salt, Girona i Mollerussa, municipis amb més risc de rebrot

Salt, Girona i Mollerussa són els municipis catalans que apareixen en el rànquing amb el risc de rebrot més alt. Salt segueix primera amb 625,91 (més de 150 punts menys que fa 24 hores). En segona posició entra Girona, amb 507,62, i Mollerussa segueix tercer però baixant, ja que passa de 478,18 a 422,46. Pel que fa a la taxa de transmissió, els tres municipis que la tenen més alta són Figueres (3,05), Tortosa (2,45) i Castellar del Vallès (2,36).

Font: https://www.emporda.info/catalunya/2020/09/15/baixa-lleugerament-risc-rebrot-contagi/475039.html

Como puede observarse, un indicador epidemiológico crucial para Figueres aparece en la última línea del artículo de prensa comarcal figuerense, sin ningún titular o recuadro que lo destaque. El Ayuntamiento tampoco informó de este agravamiento de la situación. El móvil de la sucia impostura ya lo conocemos: los hechos le daban la razón a CARRER LA MARCA, un semanario que no está a sueldo del poder oligárquico local y que ya avisó, en vano, de los peligros de rebrote. Ahora, las consecuencias de esta criminal irresponsabilidad de Agnés Lladó las pagarán los ciudadanos de a pie, los trabajadores, la gente, aquéllos cuyas vidas, en definitiva, no importan para los Miquel y sus politicastr@s títeres.

Figueres, la Marca Hispànica, 21 de septiembre de 2020.

LA ALCALDESA DE FIGUERES HA MENTIDO SOBRE LAS MEDIDAS SANITARIAS CONTRA EL COVID-19

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/09/covid-figueres-3-768x1024.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/09/covid-figueres-3-150x150.jpgEDITOREditorialLocalcatalanismo,coronavirus,crímenes del liberalismo,destacats,fake news,figueres,neoliberalismo,oligarquía,posverdadLA ALCALDESA INDEPENDENTISTA AGNÉS LLADÓ CUENTA CON LA DESVERGONZADA COMPLICIDAD DE LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN LOCALES. Dos semanas después de permitir ---pese a las recomendaciones del mismísimo Quim Torra---, la celebración de la Acústica 2020, la tasa de transmisión del virus pasó de 0,67 a 3,05, la más alta...Semanario online