L’ALCALDESSA AGNÉS LLADÓ S’AMAGA DARRERE LES XIFRES GENERALS DE LA PANDÈMIA A CATALUNYA, ESPANYA I EL MÓN PER A ENCOBRIR LA SEVA RESPONSABILITAT. L’índex de risc, que ja era molt alt, va pujar de 842,27 a 1096,28 i convertia Figueres, el passat dia 17, en la tercera ciutat amb més risc de rebrot de tot Catalunya. L’alcaldessa Agnés Lladó va fer unes manifestacions on lamentava la propagació del virus arreu, sense explicar per quin motiu a Figueres s’ha arribat a aquests nivells d’infecció. De fet, l’Ajuntament va amagar a la ciutadania que el passat 15 de setembre, justament dues setmanes després de l’Acústica 2020, la taxa de reproducció del Covid-19 a Figueres era de 3,05, la més alta de Catalunya. Però, com tothom sap, ¡catorze dies n’és el temps d’incubació! Això significa que aleshores el virus ja s’estava encomanant de forma massiva. Les dades epidemiològiques eren realment alarmants. Tanmateix, Agnés Lladó, durant la segona quinzena de setembre, va preferir no espantar la població, els visitants i els turistes i ens va explicar un conte de fades sobre l’estabilitat de la situació sanitària al municipi.  Tot plegat per no perjudicar els empresaris que li financien la campanya electoral. Esteu tranquils!!! Sortiu a gastar!!! No passa res!!! Ignoreu l’alarmisme de CARRER LA MARCA. Ara en paguem les conseqüències. I som víctimes d’una política que, amb l’excusa de l’economia, posa el negoci d’alguns espavilats pel davant de les persones, sense adonar-se que, si hi ha un rebrot, al capdavall ho perdem tot, l’economia i les persones.

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/09/05/la-criminal-irresponsabilitat-dagnes-llado/

El 21 de setembre, en plena reproducció silenciosa del virus, el setmanari Empordà publicava un article que reflecteix quina era la intenció de la propaganda municipal, ben conxorxada amb els empresaris, i l’ocultació descarada dels indicadors epidemiològics que s’havia promogut a Figueres:

El comerç vol atraure visitants i fer que «venir a Figueres sigui una experiència»

Després de sis mesos dolents, els empresaris confien en la suma d’esforços per tornar a ser referents comercials.

Sònia Duñach 21.09.2020 | 19:16

«Del 15 de juliol al 15 d’agost ha sigut la travessia del desert», afirma Miquel Roig, comerciant figuerenc. És clar que el comerç no ha passat un bon estiu. Botigues, restaurants i immobiliàries, entre altres sectors, no poden estar contents en una temporada marcada pel rebrot de la Covid-19 a la capital empordanesa. Tot i la incertesa en les fases de desescalada, els comerciants tenien esperances que els dos mesos d’estiu salvessin part de la temporada, però l’anunci de confinament de Figueres per l’augment de casos de Covid-19 va fer que «el francès del Rosselló que venia cada setmana desaparegués i, en general, tampoc hagin vingut els turistes».

Malgrat la situació, des de l’Associació Comerç Figueres, entitat que presideix Frederic Carbó, volen deixar enrere aquest mal moment i diuen que «la millor valoració que podem fer és mirar al futur».

Tanmateix, els comerciants coincideixen a dir que caldrà sumar l’esforç de tots, i per això s’ofereixen a «ser utilitzats» pel govern municipal, perquè «hem de ser un braç més de l’Ajuntament per ajudar amb la nostra experiència».

D’una banda, l’entitat confia en el fet que cal anar de la mà amb l’administració, i ja s’ha reunit amb l’Ajuntament. «Ens han promès una col·laboració avançant la campanya de Nadal abans del Black Friday, posant fil musical i decorant els carrers». D’altra banda, esperen que el Museu Dalí rectifiqui i no tanqui l’1 de novembre, tot i que admeten que «no hem de dependre només d’aquest atractiu, Figueres és alguna cosa més». I ho és. Ha estat sempre una població amb pes comercial per la seva posició estratègica, de cruïlla de camins, d’entrada a Catalunya, i «continuem tenint l’encreuament de camins. Continuem tenint futur», afirmen.

Mirada de futur

Però per a tenir futur cal que «la gent de la comarca torni a passejar per la ciutat, cal tornar a ser la capital de l’Alt Empordà i un referent comercial». No es pot obviar que els locals buits i els traspassos estan a l’ordre del dia i, amb aquestes circumstàncies, no convida a passejar. Algunes veus apunten a un excés en el preu del lloguer. Des de l’entitat discrepen i asseguren que «molts propietaris s’han adaptat a la realitat perquè són conscients de la situació» i veuen el preu del lloguer com un indicador de la salut comercial de la ciutat. «Han d’estar equiparats a l’activitat que es generi, una ciutat de lloguers barats, és una ciutat dolenta. A Passeig de Gràcia, Cadaqués, l’Outlet de la Jonquera, tenen lloguers astronòmics, però amb la gentada que hi ha, ho amortitzes».

I per augmentar els visitants a Figueres, els empresaris tenen clar quina direcció cal seguir: «Cal aconseguir que venir a Figueres sigui una experiència», i per això aposten per dinamitzar el centre comercial amb activitats, actuacions o artistes, «que tota la família gaudeixi del dia. Cal que el nen es diverteixi i els pares s’animin a quedar-se a dinar». Això és el que demanen a l’administració: accions complementàries que promoguin la visita i l’estada a la ciutat.

Segons l’Associació de comerciants, la recent proposta del consistori de tancar la Rambla els caps de setmana – que es va revertir amb el rebrot de la Covid-19 a la ciutat– «ha d’anar acompanyada d’un atractiu, d’accions que dinamitzin el comerç. Que puguem ampliar les terrasses, que es programin actuacions, que hi hagi parades d’artesans i tallers infantils».

Més enllà de l’anècdota

Però la demanda dels comerciants va més enllà dels caps de setmana. Amb una mirada de futur, «s’ha de reformular la ciutat». Una de les grans preocupacions és l’aparcament. «Has de poder arribar i trobar-lo ben senyalitzat, adequat i que estiguis segur que no et robaran». Un altre dels aspectes que preocupen, i molt, tant als comerciants, als veïns, com als visitants, és la seguretat i la delinqüència. «Volem una ciutat en la qual puguis passejar tranquil, que a més d’atractiva, estigui neta i sigui segura», expliquen des de l’Associació.

Font: https://www.emporda.info/comarca/2020/09/22/comerc-vol-atraure-visitants-que/475458.html

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/09/17/pateix-figueres-un-rebrot-de-coronavirus-catorze-dies-despres-de-lacustica-2020/

En defintiva, tot el que no s’havia de fer —si més no sabent que el 15 de setembre Figueres mostrava la taxa de reproducció del virus més alta de Catalunya— es va fer. I ara escoltem el que diu l’alcaldessa, tot ocultant, un cop més i persistint amb el seu modus operandi habitual, que quan se supera la taxa de 500 contagis per 100.000 habitants cal confinar:

Font: https://www.youtube.com/watch?v=-U3RIM10TOE

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/09/18/ajuntament-oculta-el-brutal-augment-de-la-taxa-de-transmissio-virica-a-figueres/

Però aquesta és la trista realitat, amb morts, segons el Diari de Girona, i Agnés Lladó no ens dóna cap explicació de per quin motiu ha actuat com una mentidera irresponsable en benefici dels de sempre:

Manlleu, Vic i Figueres, municipis amb més risc de rebrot. Manlleu és el municipi català amb més risc de rebrot, amb 1.421. En segona posició hi ha Vic, amb 1.231, i en tercera Figueres, amb 1.083. En paral·lel, les tres localitats amb major velocitat de contagi són Valls (3,17), Santa Perpètua de Mogoda (2,75) i Esparreguera (2,65).

Font: https://www.diaridegirona.cat/catalunya/2020/10/17/catalunya-suma-2846-nous-casos/1068523.html

I aquí:

Manlleu i Vic continuen sent les ciutats més castigades pel virus amb 1.470,34 i 1.198,42 punts cadascuna. En tercer lloc hi ha Figueres que ja frega els 1.000 punts i, per tant, gairebé multiplica per deu el llindar del risc alt. La capital de l’Alt Empordà ha registrat un fort increment de casos els darrers dies, fet que ha repercutit directament en l’augment de pressió assistencial de l’hospital que, en una setmana, ha passat de tenir sis a 22 pacients ingressats pel virus. D’altra banda, ahir Salt va registrar una davallada de 61 punts de l’índex però encara es manté molt elevat. Palafrugell, Vilafant i Banyoles completen la llista dels municipis gironins que se situen entre les vint primeres posicions de tot Catalunya. Cal tenir present que Vilafant té menys de 6.000 habitants però encara apareix al registre de Salut per l’alta incidència de casos que va tenir al juliol.

Font: https://www.diaridegirona.cat/comarques/2020/10/17/figueres-salt-palafrugell-lideren-risc/1068415.html

El poble figuerenc vol saber, en efecte, no per què patim coronavirus a la ciutat, sinó per què som la tercera ciutat més infectada de Catalunya i quina relació té aquest fet amb la gestió irresponsable i criminal de la pandèmia perpetrada per l’Ajuntament.

Figueres, la Marca Hispànica, 25 d’octubre de 2020

https://intra-e.com/lamarca/index.php/2020/09/21/el-ayuntamiento-de-figueres-manipula-los-indicadores-epidemiologicos-del-coronavirus/

https://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/10/figueres-coronavirus-maxim-2-686x1024.jpghttps://carrer-la-marca.eu/wp-content/uploads/2020/10/figueres-coronavirus-maxim-2-150x150.jpgEDITORLocalcoronavirus,crímenes del liberalismo,fake news,figueres,neoliberalismo,oligarquía,posverdadL'ALCALDESSA AGNÉS LLADÓ S'AMAGA DARRERE LES XIFRES GENERALS DE LA PANDÈMIA A CATALUNYA, ESPANYA I EL MÓN PER A ENCOBRIR LA SEVA RESPONSABILITAT. L'índex de risc, que ja era molt alt, va pujar de 842,27 a 1096,28 i convertia Figueres, el passat dia 17, en la tercera ciutat amb...Semanario online